Om Passa boken

Den regionala biblioteksverksamheten har tillsammans med SISU och ÖFK sökt och fått pengar från Kulturrådet för att arbeta med läsfrämjande och idrott. Projektet går under namnet Passa boken. Tanken är att inspirera unga till att läsa mer.

Projektet innehåller flera olika delar. En del utgörs av att ungdomar i olika idrottsföreningar erbjuds att i samarbete med bibliotek bygga upp bokbanker, det vill säga boksamlingar som de kan låna från till matchresor och
träningstillfällen.

En annan del av projektet innebär att ÖFK:s spelare kommer att träffa barn och ungdomar i olika idrottsföreningar och med utgångspunkt i sin bok prata om läsning och litteratur. På så sätt ska de fungera som en sorts läsambassadörer genom att de visar att läsning och idrott funkar ihop, och att man mycket väl kan vara en cool idrottskille/tjej och ändå tycka om att läsa. Idrottsföreningarna kommer också att ha möjlighet att starta bokcirklar, där ÖFK-spelare kan fungera som samtalsledare.

Det är ännu inte klart vilka idrottkslubbar som kommer att delta i projektet. Därför vet vi i nuläget inte heller vilka bibliotek i länet som kommer att engageras. Passa boken pågår under hela 2015.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>