En underbar eftermiddag i Myssjö/Oviken

Solen tittade fram när ÖFK-spelarna Linus Sjöberg och Fouad Bachirou tillsammans med bibliotekarien Margareta Nylin-Berglin och ÖFKs klubbchef Lasse Landin besökte Myssjö/Ovikens IFs Sportscamp. Vi började eftermiddagen med luftgevärsskytte, lek och skoj innan det var dags att prata kultur och läsning.

Ett sextiotal barn och ungdomar var med när Margareta tipsade om spännande, idrottsrelaterade och ibland sorgliga böcker. Lasse berättade varför ÖFK jobbar med kultur i allmänhet och litteratur i synnerhet. Linus och Fouad läste högt ur ÖFK-boken och berättade om deras inställning till läsning. Linus läste senast Alkemisten och Fouad är inne på sportrelaterad litteratur, gärna självbiografier.

Att få vara med på eftermiddagar som den här gör en lycklig i själen. Just denna träff kommer även att vara med i ett program om Passa-boken i Radio Jämtland onsdag 5/8, 10.30-11.00.

image3[3]
Fouad och Linus kör luftgevärsskytte. Kanske en ny karriär efter fotbollen?

image1[3]
Fouad läser högt ur Min resa till ÖFK.

image2[3]
En mycket fin eftermiddag i Myssjö/Oviken!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>