Passa boken – ett läsfrämjande projekt i Jämtland/Härjedalen

I december 2014 fick Länskulturen 250 000 kr av Kulturrådet för ett projekt som vi kallar Passa boken. Tillsammans med ÖFK och SISU vill vi nå 1000 idrottsungdomar i Jämtland/Härjedalen och prata läsning. Målet är att vi tillsammans ska lära oss av varandra.

2014 publicerades ÖFKs bok ”Min resa till ÖFK”. En bok där 45 spelare, ledare, tränare och anställda skrivit och berättat om sin egen personliga väg till ÖFK. Nu ska boken användas i ett unikt läsprojekt för idrottsungdomar runt om i Jämtland.

Under 2015 ska ÖFK:s spelare träffa barn och ungdomar i deras skolidrottsföreningar och prata om läsning och litteratur.
– De är läsande förebilder för barn och unga, som kan visa att idrott och läsning kan förenas, att coola killar och tjejer både läser och idrottar, säger projektledare Karin Wahlén.

Projektet startar i början av januari och pågår under hela 2015.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>