Nästa stopp Östersunds Curlingklubb

Ikväll har Passa boken haft den stora äran att besöka Östersunds Curlingklubb. Bibliotekarierna Julia Sandström och Cecilia Pettersson berättade om vilka möjligheter som biblioteket kan erbjuda. De hade med dig böcker och frestande broschyrer.

Från ÖFK kom Lasse Landin, kanslichef, målvakten Haraldur Björnsson och försvaren Dennis Widgren. Dennis läste högt ur det kapitel han skrivit i Min resa till ÖFK.

Dennis och Haraldur fick också möjligheten att testa curling – något som absolut gav blodad tand!

Här kommer inledningen på Dennis text:

Östersund. Staden som under min uppväxt förknippades med snö, längdskidor, dunjackor och Storsjöodjur. Nu även med ett fotbollslag i Sveriges näst högsta serie. En förändring som skett otroligt fort och som jag fått vara med om. En välkomnande förändring för en fotbollsälskare som föredrar lukten av nyklippt gräs framför en varm kopp kaffe på Storsjöns is i mitten av december. Kanske hade en uppväxt på sydligare breddgrader varit en mer ideell plats för mig?
Jag har alltid älskat sporten. Ända sedan jag lärde mig gå har jag haft en fotboll vid fötterna. När jag var yngre existerade inte mycket annat än min ljusblåa Selectfotboll. Den skulle med överallt, om det så var till affären eller om jag skulle gå till mamma i vardagsrummet. Varför det blev just fotboll för min del är egentligen inte så självklart, rent genetiskt. Jag har en mamma som hållit på med konstsim och en norsk pappa, bosatt i Norge, som spelat fotboll i lägre divisioner. Det naturliga blev att hålla sig på land, »landkrabba« blev jag kallad i högstadiet någon gång och det var fullt befogat. Så någon ny simkung som OS-mästaren Michael Phelps var jag inte. Men när det bildades ett lag bland mina kompisar i början av lågstadiet ville jag vara med. Även på fritiden var det fotboll dygnet runt som gällde.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>